*

Daniel Kaartinen Suomen etu on sinunkin etusi

Vasemmistoliiton maatalousohjelma myrkkyä pienituloisille ja työllisyydelle

  • Vasemmistoliiton maatalousohjelma myrkkyä pienituloisille ja työllisyydelle

Vasemmistoliiton uusin älynväläys ja Li Anderssonin "ylpeys" on heidän tuore maatalousohjelmansa. (Maaseudun Tulevaisuus, 29.8.2016) Ohjelmassa otetaan kantaa mm. maatalouden tukiin, lihantuotantoon ja metsänomistukseen. Li Andersson, joka kutsuu itseään kasvissyöjäksi, on nähnyt että hänen puolueensa tehtävänä on nyt ajaa samaa ideologista, ellei jopa uskonnollista, tapaa syödä muille vaikka pakolla.

 

Vasemmistoliitto kieltäisi mm. parsinavetat, porsitushäkit, häkkikanalat ja turkistarhat. Kaikki nuo toimet turkistarhausta lukuunottamatta lisäisivät ruoan hintaa, kun kustannukset ruoantuotannossa nousevat. Tämä tietää tiukempia aikoja pienituloisille, eli heille joiden asioita Vasemmistoliittokin haluaisi ajaa. Samaisesti turkistarhauksen kieltäminen aiheuttaisi suoraan työttömyyttä, työllistäähän ala markkinaehtoisesti n. 17 500 työntekijää. https://www.mtk.fi/yrittajyys/yrittajyytta_maaseudulla/turkistuotanto/fi_FI/turkistuotanto_vientiala/

 

Nyt kun maanviljelijöiden ahdinkoa on rajoituksilla lisätty, haluaa Andersson helpottaa tätä samaista ahdinkoa sopeutuslainoilla ja korkotuilla. Mitään ihmeellistä ei siis ole luvassa. Jotain toivoa kuitenkin antaa esitys kahdenkeskisistä neuvotteluista Venäjän kanssa vastapakotteista. Pakotteet kun ovat oikeasti maatalousalaa rokottaneet. Tästä Vasemmistoliitto saa minultakin plussapisteet!

 

Vasemmistoliitto haluaa myös lisätä valtion menoja lisäämällä suojelualueita ja laittamalla rahaa suojeluohjelmiin. Tätä Andersson perustelee metsien kestävyyden vaarantumisella, vaikka Suomessa voitaisiin tuplata metsänkäyttö ennenkuin saavutetaan metsienkasvun nopeus. Metsänomistajille puolue kehittelisi porkkanaa puun myynnin lisäämiseksi, mikä sinällään vaarantaa entisestään metsien kestävyyttä. Jotta homma ei vaikuttaisi liian helpolta, Anderssonilta ei liikene yhtään ymmärrystä sukupolvenvaihdoksien verohelpotuksille. On siis parempi olla omistamatta metsää ollenkaan, tai hakata puut heti kokonaan pois.

 

Hyvin odotetusti puolue haluaa myös mahdollisimman nopeasti lopettaa hiilen, öljyn ja turpeen käytön. Turve yhtenä maatalouden osa-alueena, ja siitä työllistyvät kiittävät Anderssonia uusista tulevaisuudenkuvista. Lääkkeenä kaikelle menetetylle energialle ehdotetaan tietenkin tuuli-, aurinko- ja bioenergiaa. Joista kaikki vaativat valtiolta (lisää menoja, lisää velkaa) kalliita tukia, unohtamatta että edelleen bioenergian lisäys vaarantaa metsiä, joista Vasemmistoliitto on niin paljon huolissaan. Tässä ei kannata nyt käydä läpi kaikkia niitä elinkaarivaikutuksia, mitä hyvin myrkyllisessä aurinkopaneelin valmistusprosessissa on, mutta ei siitä ideologisesti valintansa jo tehneillä poliitikoilla olisi kiinnostustakaan kuulla.

 

Ohjeeni Vasemmistoliitolle tässä kohtaan on miettiä sellaisia ohjelmia, missä sen eri kohdat eivät sodi toisiaan vastaan, ja miettiä sellaisia ideoita jotka eivät vaikuta suoraan negatiivisesti omia äänestäjiä kohtaan. Teidän maatalousohjelma lisää työttömyyttä, lisää ruoan hintaa ja näin ollen vaikeuttaa meidän kaikkien elämää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat