*

Daniel Kaartinen Suomen etu on sinunkin etusi

Kepu pettää aina, ja nyt saa maksaa siitä

  • Kepu pettää aina, ja nyt saa maksaa siitä

Sipilän hallitus on Kokoomuksen Petteri Orpon tuella päättänyt, että Jussi Halla-ahon mukana oleminen hallituksessa olisi länsimaisen demokratian ja ihmisoikeuksien vastainen. Minusta tämä asetelma on siitä perin kiinnostava, koska Jussi Halla-aho ei vaatinut Sipilältä kuin nykyisen hallitusohjelman noudattamista. Tämä siis tarkoittaa sitä, että Juha Sipilän ja Petteri Orpon mielestä nykyinen hallitusohjelma, jota on noudatettu jo kaksi vuotta, on ihmisoikeuksien ja länsimaisen demokratia vastainen.

Toki on myönnettävä, ettei hallitusohjelmaa ole täysimääräisesti noudatettu. Varsinkin maahanmuuttoon liittyvissä kysymyksissä on lipsuttu. On täysin mahdollista, että Kokoomus ja Keskusta ovat tarkoituksella valehdelleet Perussuomalaisille hallitusohjelman todellisesta luonteesta. Perussuomalaiset otettiin, jotta maakuntauudistus ja sote-uudistuksen valinnanvapaus saataisiin läpi. Todellakin vanha sanonta pätee: Kepu pettää aina. Ja lähihistoriasta tiedämme, että Kokoomuksella on tapana saada hallituskumppaniensa kannatukset tippumaan omalla toiminnallaan.

Keskusta ja Kokoomus ovat kuitenkin tehneet nyt suuren virheen. Julkisuuskuvan kiillottaminen on asetettu kansallisen edun ja toimintakykyisen hallituksen edelle. Poliittisen farssin takia Suomen lainakorot nousivat, hallituksen suuret talousuudistukset ovat vaarassa, ja hallituspuolueiden tavoitteet ovat vaakalaudalla. Jää nähtäväksi, kuinka vaikeisiin hallitusneuvotteluihin ollaan menossa. Kuinka paljon Sipilä joutuu antamaan periksi RKP:lle ja Kristillisdemokraateille? Takiaispuolueilla on nyt erittäin hyvät neuvotteluasemat. Joko uusi hallitus muodostetaan tai käydään uudet vaalit, joiden todennäköinen lopputulos olisi kansanrintamahallitus. Haluavatko Kokoomus ja Keskusta todella tätä?

Koska Perussuomalaiset eivät enää kelvanneet hallitukseen, tullaan maahanmuuttokysymyksiä katsomaan sormien läpi. Suomi altistuu hallitsemattomalle haittamaahanmuutolle. Minä en riskeeraisi kansalaisten turvallisuutta, varsinkaan nykyisessä yleiseurooppalaisessa tilanteessa. Sipilällä on edessä vaikeat kaksi vuotta äärimmäisen ohuella enemmistöllä ja suurilla kompromisseilla. Perussuomalaisten kannatus tulee kasvamaan, mikäli uusi hallitus laiminlyö maahanmuuttokysymyksiä. Olisi ollut nykyiselle hallitukselle parempi jatkaa entisellä ohjelmallaan, mutta pikkumaisuus voitti. En poissulje sitä vaihtoehtoa, että neuvottelut kariutuvat ja vielä käännytään Perussuomalaisten puoleen, sillä ehdolla että Perussuomalaisten tavoitteet hallituksessa oikeasti toteutuisivat.

 

Mikäli kaikki neuvottelut kariutuvat, menemme uusiin eduskuntavaaleihin. Tällöin voidaan unohtaa kaikki menneillään olevat uudistukset ja kaikki hallituksen tekemä työ on vaakalaudalla. Kaikista helpointa olisi ollut Sipilälle vain niellä ylpeytensä, ja jatkaa kaksi vuotta sitten sovitulla linjalla. Toisille sovitusta on vaikeampi pitää kiinni kuin toisille.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Kaikki persut ovat jääneet nalkkiin tähän "nykyisen hallitusohjelman noudattamiseen". Syyt ovat paljon syvemmällä ja laajemmalla. Fiksuina ihmisinä Sipilä ja Orpo eivät menneet henkilökohtaisuuksiin, mutta tuskin persujen puheenjohtajiston koostumus heidän kesken ylävitosia tuotti.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Syyt ovat paljon syvemmällä ja laajemmalla."

Tottakai, syyt ovat liittovaltiokehityksessä josta komission vaatima taakanjako on vain yksi kustannuserä. EU ei siedä kritiikkiä ja demokratia on sen pahin vihollinen.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Kyllä arvopohjan erot olivat syynä, eikä mikään muu. Niinistö sanoi mielestäni osuvasti:

"– Maahanmuuttoa voi vastustaa. Se on jokaisen oma mielipide. Mutta jos asettaa kyseenalaiseksi maahanmuuttajan ihmisarvon, niin se ei enää tule kysymykseen. Siinä kulkee se raja, Niinistö sanoi.

– Minä en ole nähnyt, että nämä henkilöt, jotka on tuomittu nimen omaan ihmisarvoon kohdistuvasta loukkauksesta, olisivat osoittaneet tehokasta katumista, Niinistö kommentoi Ylelle Kultarannassa sunnuntaina."

Kun asiat eivät kaduta, on aina odotettavissa lisää samanlaista. Olisi Suomen kannalta huonoa jos persujen ajamat pakkosijoitukset maahanmuuttajille, myös paluumuuttajille pistettäisiin toimeen tai yhä enemmän ihmisiä karkotettaisiin surman suuhun. Muusta mahdollisesta tulevasta ihmisoikeusrikkomuksesta puhumattakaan.

Hyvä että Sipilältä ja Orpolta löytyi suoraselkäisyyttä tämän toteamiseen.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Kun asiat eivät kaduta, on aina odotettavissa lisää samanlaista. Olisi Suomen kannalta huonoa jos persujen ajamat pakkosijoitukset maahanmuuttajille, myös paluumuuttajille pistettäisiin toimeen tai yhä enemmän ihmisiä karkotettaisiin surman suuhun. Muusta mahdollisesta tulevasta ihmisoikeusrikkomuksesta puhumattakaan."

Kepulla ja Kokkareilla on myös peiliin katsomisen paikka.

http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/238398...

Käyttäjän UffeNordstrm kuva
Uffe Nordström

Niin, maahanmuutto maksaa erinäisten epävarmojen arvioiden mukaan n. miljardi euroa. Samaan aikaan n. 7 milj. Etiopialaista on kuolemassa nälkään. Arvion mukaan miljardi dollaria tarvittaisi pelastamaan moiset raukat nälkäkuolemasta. No,ei siinä mitään. Parempi on että Suomi pitää hyvän huolen muutamasta maahanmuuttajasta. Voi vi...u. Missä on inhimmillisyys HÄ.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Syy on luottamuspula. Jonka perussuomalaiset itse on aiheuttaneet holtittomilla puheillaan.

Kupla räjähti ja uhriutuminen jatkuu.

http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/238321...

Käyttäjän UffeNordstrm kuva
Uffe Nordström

Siis mikä uhriutuminen. Oletko keksinyt uuden sanan.
Ei muuta kun ota apatiaa vastaan

Käyttäjän JairiPalonen kuva
Jairi Palonen

Kokoomus ja Keskusta puolue ei voi jatkaa hallituksessa koska Halla-aho vaati hallitussopimuksen noudattamista. On se demokratia niin ikävä systeemi.

Kokoomus , lopeta pelleily ja laita samalla , väkivallasta ja rattijuopomuksesta tuomitti Vapaavuori kuriin

Käyttäjän EliasRantanen kuva
Elias Rantanen

Tällä hetkellä Kokoomus, Keskustan liberaalit, ja Presidentti Niinistö ajavat entistä määrätietoisemmin integroitumista liittovaltion suuntaan. Siitä kertoo väkevästi mm. Kultarannan keskustelu EU:n ulkopoliittisen edustajan Frederica Mogherinin kanssa sekä hallituksen hajoittaminen....Hallituksen ja presidentin kapinetti keskustelussa ja huomioissa on myös ollut varmasti sellaista ennakointia, siitä miten Eu:n nykyisesssä uudessa tilanteesta on luontevaa ryhtyä vahvistamaan integroitumista liitovaltion suuntaan, mitä ei suoraan ollut kirjattu hallitusohjelmaan. Siihen ei sopinut Halla-ahon johtaman perussuomalaisten linjaukset.

Juhani Koivunen

Ei näitä kommentteja voi uskoa todeksi. Missä universumissa Sipilä ja Orpo ovat fiksuja valtiomiehiä eivätkä oman edun tavoittelijoita ja lähipiirinsä rikastuttajia?

Ja mitä ihmettä täällä puhutaan maahanmuuttajista? Eivät nämä 35-40 000 sotilaskuntoista miestä ole mitään maahanmuuttajia. Ne ovat ulkovaltojen invaasiojoukkojen etuvartio ja lisää on tulossa.

Te varmaan uskotte myös, että ne sadat miljardit meni Kreikan kansalle eikä kansainvälisille (lähinnä Saksan ja Ranskan) pankeille? Niinkö?

Millä mandaatilla Niinistö puuttuu demokraattisella äänestyksellä valitun puoluejohdon tai puolueen hallituskelpoisuuteen? Ja samaan hengenvetoon sanoo, että on koettanut unohtaa Kekkosen tavat? Puhumattakaan siitä "tehokkaan katumisen" esityksestä henkilöille, jotka on tuomittu mielipiderikoksista ja samalla kätevästi unohtaa oman puolueensa napamiesten oikeat rikostaustat. Ei hyvää päivää!

Kekkosesta tuli mieleen sanonta, jota hän aikoinaan viljeli: "Vielä tulee aika jolloin perseet tervataan". Orpon, Sipilän ja Niinistön olisi hyvä muistella Kekkosen aikaa. :-)

Käyttäjän danielkaartinen kuva
Daniel Kaartinen

Tämä kirjoitus on vanhentunut ja 13.6. tapahtumien johdosta kaikki sen johtopäätökset Sipilän hallituksesta ovat todennäköisesti virheellisiä.

Toimituksen poiminnat