*

Daniel Kaartinen Suomen etu on sinunkin etusi

Pakkojäsenyyden viimeiset vuodet yliopistoissa

Olemme jo valitettavan monta kertaa joutuneet todistamaan, kuinka perustuslakia ei noudateta ylioppilaskuntien kohdalla. Kerta toisensa jälkeen perustuslakivaliokunnassa aloitteet ylioppilaskuntien pakkojäsenyyden purkamisesta torpataan samoilla syillä, kuin vaatimukset saada pakkojäsenyyden myös ammattikorkeakoulujen ylioppilaskuntiin torpataan. Toisessa instituutiossa samat syyt painavat tarpeeksi automaatiojäsenyyden ylläpitoon, kun taas toiseen niitä ei voida samoista syistä ottaa käyttöön. Ne syyt, joilla jäsenyyttä perustellaan, on hoidettu toista kautta ammattikorkeakouluissa.

 

On kestämätöntä perustuslaillisesti, että yhdistymisvapautta rikotaan näin. Yhdistymisvapauteen kuuluu siis myös vapaus olla yhdistymättä, eli vapaus olla kuulumatta mihinkään yhdistykseen. Myöskään yhdenvertaisuusperiaate ei toteudu: Ammattikorkeakouluopiskelijoilla on yhdistymisvapaus, meillä yliopisto-opiskelijoilla ei ole. Käytännössä opiskelija ei voi ilmoittautua läsnä olevaksi, eikä suorittaa kursseja, ellei ylioppilaskunnan vuosittaista jäsenmaksua ole maksettu. Vuosimaksuilla on tapana kasvaa vuosi vuodelta. Vaasan yliopistossa se on jo miltei 150 euroa.

 

Eikä tässä ollut vielä kaikki. Veistä haavassa kääntää se, että näillä ylioppilaskunnilla on siis käytännössä verotusoikeus opiskelijoita kohtaa. Valitettavan moni ylioppilaskunta ottaa myös aktiivisesti kantaa politiikkaan, eli tekevät politiikkaa opiskelijoiden mandaatilla opiskelijoilta kysymättä. Opiskelijoiden kiinnostus ylioppilaskuntia kohtaan tiedetään: Edustajistovaaleissa tyypillinen äänestysprosentti on 20 - 30 %. Ylioppilaskunnat ovat järjestäytyneet myös valtakunnalliseksi elimeksi Suomen Ylioppilaskuntien liitoksi (SYL). SYL on pitkän aikaa tehnyt vasemmistolaista huutelupolitiikkaa, joka on varsinkin tämän hallituskauden aikana nähty. Ylioppilaskuntien ensisijainen tehtävä on opiskelijan edunvalvonta, mutta nykyään se on lähinnä punavihreän ajattelun iskostamista muihin sekä maailmanparantamista.

 

On todellakin sietämätöntä, että yliopisto-opiskelijat joutuvat maksamaan suojelurahaa broilerimafialle, joka jakaa itselleen suojatyöpaikkoja, ja sieltä sitten hyppäävät valmistuttuaan muihin lobbausyhdistyksiin tai politiikkaan. Suuri määrä opiskelijoita siis maksaa pienen joukon poliittisen uran. Perussuomalaiset Nuoret ovat alusta asti vastustaneet tätä pakkojäsenyyttä. Taistelu pakkojäsenyyttä vastaan perustuslakivaliokunnassa jatkuu niin kauan, kunnes vääryys on korjattu. Toivottavasti muutkin nuorisojärjestöt lähtisivät mukaan tukemaan opiskelijoiden vapautta, eivätkä lähtisi esimerkiksi vaatimaan pakkojäsenyyttä myös ammattikorkeakouluihin, kuten Keskustaopiskelijat tekivät.

 

Asian tiimoilta on tehty taas kansalaisaloite, jonka voi käydä allekirjoittamassa osoitteessa: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2635/f4b0f4b6edaf

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Metsäpuolella pakkopaidasta on jo päästy eroon tiettyjen välivaiheiden jälkeen. Samalla poistui MTK:n pakkojäsenyys, joka muodostui metsähoitoyhdistyksen jäsenyyden kautta.

http://metsaan-lehti.fi/fi/palsta/metsanhoitomaksu

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Perussuomalaisilla on edustajia eduskunnassa. Ota yhteyttä heihin ja vaadi että alkavat ajamaan asiaa. Nyt suurin osa heidän ajasta kuluu Sinisen tulevaisuuden mollaamiseen.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Typerää että joukko poliitikkoja voi päättää perustuslain soveltamisesta. Suomi tarvitsee perustuslakituomioistuimen tai sitten EUlle voi vasikoida ettei Suomi noudata perustuslakiaan.

Toimituksen poiminnat