Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 2 min 55 s sitten

Venäjä palautettiin tylysti arkeen – Egyptin turnaukselle surkea loppu

54 min 17 s ago

Jalkapallon MM-kisojen avausotteluissaan Saudi-Arabian 5-0 ja Egyptin 3-1 voittanut Venäjä päätti alkulohkotaipaleensa tylyyn tappioon hävittyään maanantaina Samarassa Uruguaylle 0-3. Huippujoukkue Uruguay antoi venäläisille näytteen, missä maailman kovempi taso tällä hetkellä kulkee.

Ottelu ratkesi jo ensimmäisellä puoliajalla. Luis Suarez osui 10. minuutilla vapaapotkusta ja aiemmissa otteluissa neljä maalia tehnyt Dmitri Tsherishev ohjasi 23. minuutilla omiin. Edinson Cavani osui toisen puoliajan lopulla vielä kulmapotkusta.

Eduskunnasta löytyi kummitteleva elefantti, joka ”pitäisi vielä ostaa säkissä”

1 tunti 8 min ago

Oppositio on ryöpyttänyt eduskunnassa hallituksen sote-laskelmia, jotka ovat nousseet sitkeästi esiin keskustelussa julkisen talouden suunnitelmasta.

Eduskunta innostui käyttämään eläintieteellisiä kielikuvia, kun hallituksen jokavuotinen julkisen talouden nelivuotissuunnitelma eli JTS oli täysistunnon lähetekeskustelussa maanantaina.

–Elefantti kummittelee, ja se pitäisi vielä ostaa säkissä.

–Pienempi elefantti on nyt vienyt ajan, kun pitäisi puhua siitä suuremmasta.

Kansanedustajan raju syytös: ”Valiokunta ohitettiin täysin tylysti hiljentäen”

1 tunti 52 min ago

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Arja Juvonen (ps.) paheksuu valiokunnan sivuuttamista julkisen talouden suunnitelman käsittelyssä.

Eduskunnassa on käsitelty tänään valtion julkisen talouden suunnitelmaa vuosille 2019–2022. Juvonen kritisoi sitä, ettei suunnitelmassa arvioida sote-uudistuksen taloudellisia vaikutuksia julkisen talouden tilaan.

Petteri Orpo paljasti kaksi pelkoa, joista toinen liittyy soteen: ”En tiedä, kumpaa enemmän pelkään”

2 tuntia 35 min ago

Valtiovarainministeri, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo myöntää, että sote-uudistuksen käsittelyaikataulun kanssa on eduskunnassa ”haasteita”.

Sosiaali- ja terveysvaliokunta on ollut erimielinen soten eduskuntakäsittelyn aikataulusta, ja juhannuksen alla aikataulusta puhkesi ilmiriita. Opposition edustajat ovat olleet sitä mieltä, ettei uudistuksen käsittelyllä ole kiire. Orpo on kuitenkin toista mieltä.

”Suomi seuraa kiinnostuneena” – Yhdeksän EU-maata mukaan Macronin interventiojoukkoihin

3 tuntia 20 min ago

Yhdeksän EU-maata aikoo allekirjoittaa tänään maanantaina aiesopimuksen uudesta eurooppalaisesta puolustusyhteistyöstä ja mahdollisista uusista kriisinhallintajoukoista. Suomi ei toistaiseksi ole mukana hankkeessa.

Filosofi: ”Lomien pituus on ihmiskunnan onnistumisen mittari”

3 tuntia 39 min ago

Työntekijän motivaatio tapetaan, jos häntä pakotetaan tekemään työtään omasta mielestään tyhmästi, varoittaa filosofi-valmentaja Frank Martela Talouselämässä.

Filosofi ja konsultti Frank Martela vastaa kysymyksiin Talouselämän haastattelussa. Aalto-yliopiston tutkijatohtori on koulutukseltaan myös diplomi-insinööri.

Suomalaisilla on pitkät lomat – ovatko ne jo ­liiankin pitkät?

–Ei pitkistä lomista pidä luopua, elämä on muutakin kuin työtä. On ihmiskunnan onnistumisen mittari, kuinka pitkiä lomia pystymme pitämään.

Sote-päätös lykkääntyi ilmiriidan jälkeen – Tänään Kiuru kehui henkeä, Heikkinen syytti kokouskäytännön rikkomisesta

5 tuntia 40 min ago

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta ei saanut maanantaina päätettyä sote-uudistuksen vaatimista kesäkokouksistaan, vaan asia lykättiin huomisaamuun.

Valiokunnan hallitusryhmät, etenkin keskustapuolueen edustajat, ovat halunneet jatkaa sosiaali- ja terveydenhuolto- sekä maakuntauudistusten käsittelyä heinäkuun ensimmäisellä viikolla ja myös elokuussa, eduskunnan virkamiesjohdon kanssa sovittavina päivinä. Opposition edustajat ovat olleet sitä mieltä, ettei uudistuksen käsittelyllä ole kiire.

”Aamukahvi oli mennä väärään kurkkuun” – Uusi sote-varoitus hämmentää

5 tuntia 52 min ago

Sote-uudistuksen toimeenpano voi pahimmillaan halvaantua vuosikausiksi, varoittaa Kuntaliiton yhteysjohtaja Lauri Lamminmäki Helsingin Sanomissa julkaistussa mielipidekirjoituksessaan. Varoitus on herättänyt huomiota somessa ja siihen on reagoinut myös muun muassa sote-projektijohtaja Päivi Nerg.

Hallituskumppani tyrmää kokoomusministerin pakolaisidean: ”Ei järkeä käytännössä eikä edes teoriassa”

6 tuntia 46 min ago

Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja, eurooppaministeri Sampo Terho vastustaa kiivaasti hallituskumppaninsa, sisäministeri Kai Mykkäsen (kok.) ehdotusta turvapaikkapolitiikan uudistamisesta.

Maakuntien palkkaerot kasvoivat: Kainuulaiset tienasivat vähiten

7 tuntia 40 min ago

Maakuntien väliset taloudelliset erot ovat pienentyneet Suomessa viime vuosina. Palkkojen väliset erot ovat kuitenkin kasvaneet. Tiedot käyvät selville elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen ETLAn tutkimuksesta.

Luottoluokittajakin huolestui asuntokaupan uudesta riskistä – ”Huomio keskittyy taloyhtiölainoihin”

9 tuntia 21 min ago

Kotimaisten toimijoiden lisäksi nyt myös kansainvälinen luottoluokittaja Moody’s varoittelee suomalaisten taloyhtiölainojen sisältämistä riskeistä.

Luottoluokittaja pitää hyvänä, että suomalaiset ovat ymmärtäneet taloyhtiölainojen kasvun synnyttämät mahdolliset ongelmat.

– Viranomaisten huomio keskittyy kotitalouksien velkaantumiseen ja taloyhtiölainoihin. Tämä tukee Suomen luokitusnäkymiä, Moody’s päättelee tuoreessa raportissaan.

Angela Merkelin suosio laskee – pelastaako Euroopan kokous Saksan hallituksen?

9 tuntia 40 min ago

Alkanutta viikkoa pidetään elintärkeänä Saksan liittokanslerin Angela Merkelin hallitukselle. EU:n huippukokous etsii keinoja uudistaa turvapaikkajärjestelmää, jonka ongelmat jakavat erityisesti Saksan hallitusta.

Juha Sipilä vahvisti: Pohjois-Afrikan ”maihinnousukeskuksilla” laaja kannatus EU:ssa

11 tuntia 45 min ago

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on vahvistanut, että torstain EU-huippukokouksessa saatetaan päättää EU:n ulkopuolelle perustettavista keskuksista, joissa seulotaan esiin suojelun tarpeessa olevat turvapaikanhakijat. Loput tulijat lähetetään kotiin.

EU harkitsee yhteistyön lisäämistä Pohjois-Afrikan maiden kanssa ja niin kutsuttujen alueellisten maihinnousukeskusten perustamista mahdollisesti Marokkoon ja Tunisiaan. Keskuksista palautettaisiin suoraan kotimaahansa sellaiset henkilöt, jotka olisivat liikkeellä taloudellisin perustein ja joilla ei olisi suojelun tarvetta.

Erdogan jatkaa Turkin presidenttinä – alkaa käyttää diktaattorimaista valtaa

12 tuntia 8 min ago

Turkissa presidentti Recep Tayyip Erdogan on valittu viisivuotiselle jatkokaudelle suoraan presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella. Vaalitulos tarkoittaa samalla merkittäviä muutoksia turkkilaiseen yhteiskuntaan Erdoganin ajaman uuden perustuslain kautta.

Valtiollisen median mukaan Erdogan sai noin 53 prosenttia äänistä ja merkittävin kilpailija Muharrem Ince 31 prosenttia. Suoraan voittoon vaadittiin yli 50 prosenttia äänistä.

Surkean Puolan tie nousi pystyyn

24.6.2018 23:29

Jalkapallon MM-kisoihin suurin odotuksin lähtenyt Puola saa matkustaa Venäjältä kotiinsa jo alkusarjan jälkeen. Puolan putoaminen varmistui jatkopeleistä jo toisen ottelun jälkeen joukkueen hävittyä sunnuntaina Kolumbialle 0-3. Avausottelussaan Puola oli taipunut Senegalille 1-2.

Kolumbia siirtyi johtoon 40. minuutilla, kun vapaaksi unohdettu Yerry Mina puski joukkueen johtoon. Puolan puolustus oli hätää kärsimässä myös toisella puoliajalla. Radamel Falcao ja Juan Cuadrado onnistuivat kasvattamaan kolumbialaisten voittolukemia.

Lewis Hamilton palasi MM-kärkeen – Räikkönenkin palkintopallille

24.6.2018 20:32

Lewis Hamilton voitti sunnuntaina ajetun Ranskan F1-kisan ja palasi MM-sarjan kärkeen. Paalulta startannut Hamilton dominoi kisaa ja Mercedeksen voimayksikön uudistuspaketti näytti selkeästi tuoneen lisävauhtia.

Hamilton ei saanut kunnon vastusta. Hänen tallikaverinsa Valtteri Bottas menetti voittomahdollisuutensa heti alussa, kun Sebastian Vettel ajoi Bottasta päin. Vettel ajoi lopulta viidenneksi ja Bottas oli maalissa vasta seitsemäs.

Hamilton oli voiton jälkeen tunteikkaana.

Englannille ennätysvoitto ja jatkopaikka – Harry Kane jyrää

24.6.2018 20:16

Englanti etenee jalkapallon MM-kisoissa 2018 ainakin pidemmälle kuin neljä vuotta sitten. Sunnuntaina toisessa alkulohko-ottelussaan Englanti murjoi Panaman 6-1 ja varmisti jatkopaikkansa.

Englanti hallitsi peliä täysin. Panaman puolustus oli lievästi sanottuna kamalalla tasolla. Tauolla Englanti johti 5-0 ja toinen puoliaika oli lähinnä pelailua.

Ensimmäisiä tuloksia julki Turkissa: Erdogan saattaa saada yli 50 %:n kannatuksen

24.6.2018 19:45

Turkissa on julkistettu ensimmäisiä alustavia vaalituloksia, kun äänistä on laskettu noin 45 prosenttia. BBC:n mukaan istuva presidentti Recep Tayyip Erdogan on tämän hetkisen tilanteen mukaan saamassa noin 57 prosentin kannatuksen. 

Yli 50 prosentin äänisaalis tarkoittaisi sitä, Erdogan saisi jatkokauden ilman toista äänestyskierrosta.

Erdoganin pääasiallinen haastaja Muharrem Ince on alustavien tulosten mukaan saamassa 28 prosentin kannatuksen.

Asiantuntijalta 6 vinkkiä tietoturvan parantamiseen lomalla: ”Julkaise kuvat somessa vasta kotona”

24.6.2018 19:00

Suomalaiset ovat huolettomia matkailijoita, vaikka tietoturvarikokset ja identiteettivarkaudet ulkomailla lomaillessa ovat lisääntymään päin.  Deloitten selvityksestä käy ilmi, että suomalaisilla olisi parannettavaa tietoturvakäyttäytymisessään lomalla.

Kyselyyn vastanneista kolmannes ei reagoi, jos tarjoilija poistuu näkyvistä laskua maksettaessa ravintolassa. Pankkitilinsä tarkastaa väärinkäytösten varalta matkan jälkeen 46 prosenttia vastaajista.

EU-johtajat puivat maahanmuuttoa – Italia esittää Dublinin sopimuksen korvaamista

24.6.2018 18:38

EU-maiden johtajat pohtivat parhaillaan muuttoliikkeen aiheuttamia ongelmia. Brysseliin on kokoontunut johtajia kaikista muista EU-maista paitsi Tsekistä, Puolasta, Unakrista ja Slovakiasta, jotka ovat ilmoittaneet boikotoivansa kokousta.

Saksan liittokansleri Angela Merkel linjasi saapuessaan tapaamiseen, että pääasiallisena tavoitteena on EU:n ulkorajojen suojeleminen sekä laittoman maahanmuuton suitsiminen.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat